در بخش اول سعی کردم؛ سیستم عامل گنو لینوکس را به شما معرفی کنم. اگر هنوز هم تصمیم به مهاجرت به این سیستم عامل نگرفتهاید و یا برای مهاجرت به گنو لینوکس نیاز به راهنمایی و کمک دارید توصیه میکنم ادامه مطلب را از دست ندهید.
مهاجرت به گنو لینوکس! حالا چرا با این عجله؟!
چه دلیل دارد ما ویندوز عزیزمان را رها کنیم و به دامن سیستم عاملی برویم که نه خودمان از آن شناختی داریم و نه پس پسر خالهٔ عزیزمان از آن سر در میآورد و نه هیچ یک از همدانشگاهی هایمان تا به حال اسمش را شنیدهاند.
مهاجرت، یعنی ماجراجویی
اگر دوست دارید همه چیز به همین شکل فعلی خود باشد. که دیگر حرفی بین من و شما باقی نمیماند. اما اگر کشف چیزهای جدید برای شما هم لذّتبخش است. مطمئن باشید از ورود به دنیای لینوکس خوشحال خواهید شد.
برای اغلب ما از ابتدای آشنایی با کامپیوتر، نحوهٔ کارها طبق روش پیش بینی شده در ویندوز بوده است. و این تنها ساختاری بوده که امکان استفاده از آن را داشتهایم. با مهاجرت به گنو لینوکس با ساختاری روبهرو خواهید شد که با وجود شباهتهای بسیار، کاملا با محیط ویندوز تفاوت دارد. اگر بخواهیم قضاوت در مورد برتری هر کدام را کنار بگذاریم؛ میتوان گفت: با تجربهٔ جدیدی مواجه هستیم که کلیشههای قبلی ذهن ما را در هم میشکند و به ما این نکته را یاد آور میشود که «راهکارهای فعلی، تنها راهکارهای موجود نیستند. بلکه این ما هستیم که ترجیح میدهیم دنیای خود را به آنها محدود کنیم»
البته علاوه بر لِذَّتی که از تجربههای جدید خواهید برد. با استفاده از یک سیستمعامل غیر معمول، خیلی هم خاص به نظر خواهید رسید! 🙂 .
از شَرِّ ویروسها خلاص خواهید شد
در تمام سالهایی که از گنو لینوکس به عنوان سیستمعامل اصلی استفاده کردهام، هیچ ویروسی نتوانسته لطمهای به سیستم من بزند. با خیال راحت هر کول دیسک و هاردی را به سیستم وصل کردم؛ از اینترنت استفاده کردم؛ اما هیچ کدام از این فعالیتها امنیت و سلامت سیستم من را در معرض خطر قرار نداده است.
اگر بخواهم علمی و مستند صحبت کنم باید بگویم تعداد ویروسهایی که امکان اجرا در محیط گنو لینوکس را دارند، بسیار ناچیز هستند. از آنجا که تعداد کاربران خانگی گنو لینوکس بسیار کمتر از ویندوز است؛ انگیزهٔ سازندگان ویروس هم برای تولید ویروسهای گنو لینوکسی بسیار کمتر از سایر سیستمعاملها است. علاوه بر این، سطح امنیت در گنو لینوکس بسیار بالاست. و تا زمانی که خود کاربر با دست خودش لطمهای به سیستم نزند، هیچ عامل خارجی این امکان را نخواهد داشت.
پایدار بودن را تجربه کنید

حتمن شما هم به عوض کردن دورهای ویندوز عادت کردهاید! هر قدر هم که در نگهداری از ویندوز تلاش کنید. باز هم پس از مدتی این سیستم عامل محبوب! کُند خواهد شد و بهترین راهکار برای من و شمایی که از نسخه کرک شده آن استفاده میکنیم؛ پاک کردن کامل، و نصب مجدد آن است.
ای کاش مشکلات به همین جا ختم می شد. تجربهٔ تلخ مواجه شدن با صفحه آبی و یا هَنگ کردن سیستم و نیاز به ریبوت آن، از جمله تجربه هایی است که کاربران ویندوز به آن عادت دیرینه دارند.


با مهاجرت به گنو لینوکس، سیستم عامل پایدار را به معنی واقعی تجربه خواهید کرد. دیگر نه نیازی به نصب مجدد سیستم عامل هست و نه با هَنگ، کِرَش، بلواسکرین و کُندی سیستم مواجه خواهید شد. سیستم های گنو لینوکسی در جهان وجود دارد که سالهاست حتی ریبوت هم نشده اند! چه برسد نیاز به تعویض سیستم عامل 🙂
دنیای نرمافزار آزاد
گنو لینوکس فقط یک سیستم عامل نیست. گنو لینوکس یک فرهنگ است: فرهنگ آزادی.
با مهاجرت به گنو لینوکس وارد اکو سیستمی از نرمافزارهای آزاد و متن باز خواهید شد. نرم افزارهایی که عموما رایگان هستند. نرم افزارهایی که تحت تاثیر جنبش نرم افزار آزاد شکل گرفتهاند از مجوزهایی استفاده می کنند که اجازه استفاده، تغییر و انتشار آزادانه را به کاربر می دهد. جنبش نرم افزار آزاد توسط ریچارد استالمن و در مخالفت با قوانین کپی رایت ایجاد شده. از جمله دستاوردهای این جنبش ثبت مجوز GPL است که در آن آزادی های کاربر، کاملا در نظر گرفته شده است. دوستداران نرم افزار آزاد به این گونه مجوزها کپی لفت! (در تقابل با کپی رایت) میگویند.

نرم افزارهای آزاد به این دلیل که امکان دسترسی و اصلاح کد آنها برای همه فراهم است، بهینه، انعطاف پذیر و متنوع هستند. انواع توزیع های گنو لینوکس، مرورگر فایرفاکس و پلیر VLC از جمله نرم افزارهای آزاد هستند.
برای مهاجرت آماده شوید
اگر خواندن این دلایل، انگیزههای لازم را برای امتحان کردن گنو لینوکس در شما ایجاد کرده. خود را برای مهاجرت آماده کنید.
فرض کنید. هر روز از در خانه بیرون میآیید. به سمت شرق خیابان میروید و از سوپر دریانی شیر میخرید. به خانه بر میگردید. شیر و بیسکوییت همیشگی را به عنوان صبحانه میخورید. با ماشین خود از طریق اتوبان فلان به سر کار میروید و …
حالا این فرض خود را به این شکل ادامه میدهیم که: قصد دارید مدتی را در یک کشور اروپایی زندگی کنید! و در آنجا برای خود منزل و کاری تهیه میکنید. اما انتظار دارید که هر روز صبح وقتی از خانه بیرون میآیید و به سمت شرق خیابان میروید با لبخند همیشگی و دوست داشتنی آقا دریانی در سر خیابان رو به رو شوید و از او شیر بخرید. اما واقعیت این است که شرق خیابان محل زندگی جدید شما به مغازه آقا دریانی ختم نمیشود و برای خرید شیر باید راه دیگری را طی کرد. از طرفی برای رفتن به سر کار هم دیگر نیازی به اتوبان فلان نیست و …
همانطور که انتظار یکسان بودن شرایط زندگی در دو کشور کاملا متفاوت غلط است. انتظار برابری همتا به همتا در محیط ویندوز و گنو لینوکس هم اشتباه است. با مهاجرت به گنو لینوکس محیط کاملا جدیدی را تجربه خواهید کرد و طبیعی است که مدتی در آن احساس غریبگی کنید. نگران نباشید. زیاد طول نمی کشد تا به این محیط عادت کنید.
در بخش سوم و پایانی راهنمایی ها و پیشنهاداتی برای شروع کار با گنو لینوکس خواهم داشت. تا با خواندن آنها دیگر احساس غریبگی به شما دست ندهد.
یک دیدگاه