نکات مهم برای وبلاگ نویسی یا ۵ ترفند برای نوشتن یک مطلب جذاب

نکات مهم برای وبلاگ نویسی
نکات مهم برای وبلاگ نویسی

خواندن متن‌ها از داخل نمایشگر کار آسانی نیست. اگه می‌خواهید خواننده‌ها، کل پست وبلاگتان رو بخوانند و در نیمه راه پشیمان نشوند. باید مطمئن شوید مخاطب به راحتی با محتوای مطلب ارتباط برقرار می‌کند. یک پست خوانا و دوست داشتنی باعث افزایش مراجعهٔ بازدیدکنندگان و در نتیجه بالا رفتن نرخ جذب مخاطب (Conversion rate) می‌شود. در این پست از وبلاگ تکنوکرات مطلبی را ترجمه کردم که در آن نکات مهم برای وبلاگ نویسی شرح داده شده است.

نکات مهم برای وبلاگ نویسی

به سطح دانش مخاطب توجه داشته باشید

قبل از یادگیری نکات مهم برای وبلاگ نویسی همیشه توجه داشته باشید. نوشته‌هایتان برای مخاطب اصلی وبلاگتان قابل فهم باشد. اگر شما در مورد اسباب‌بازی می‌نویسید و مخاطب شما کودکان هستند. نوشتهٔ شما باید خیلی خیلی ساده باشد. اما اگر متخصصان و تحصیل‌کرده‌ها جزو مخاطبان مطلب شما هستند. متن خود را می‌توانید بسیار تخصصی‌تر بنویسد و نگران هم نباشید. ۵ نکته‌ای که در ادامهٔ مطلب آمده برای مخاطبان معمول و عمومی در نظر گرفته شده است. برای بعضی از مخاطبین باید متن‌های ساده‌تری نوشت. و برای بعضی دیگر  لازم است تا ساختار پیچیده‌تری را به کار گرفت.

نکتهٔ اول: پاراگراف‌بندی

در پاراگراف‌بندی مطلب دقت کنید. این یکی از اساسی‌ترین نکات مهم برای وبلاگ نویسی است. برای یک پست وبلاگ بهتر است همیشه پاراگراف را با یک جمله بسیار مهم شروع کنید. و در جمله‌های بعدی به توضیح و تفسیر آن بپردازید. با این روش مخاطب فقط با خواندن جملهٔ اول می‌داند که در کل این پاراگراف به دنبال چه مفهومی است. از طرفی مراقب باشید پاراگراف‌ها خیلی طولانی نشوند. (معمولا هفت یا هشت جمله، طولانی محسوب می‌شود)

نکتهٔ دوم: جملات کوتاه

سعی کنید جملات کوتاه بنویسید. فهم جملات کوتاه بسیار راحت‌تر از جملات بلند است. از آن مهم‌تر آنکه در جملات کوتاه‌تر احتمال اشتباهات گرامری و دستوری هم بسیار کمتر است. معمولاً جملات بیش از ۲۰ کلمه طولانی محسوب می‌شوند. سعی کنید طول جملات خود را محدود کنید. اجازه ندهید تعداد جملات بیش از ۲۰ کلمه در یک پست افزایش پیدا کند. همچنین در نظر داشته باشید در یک پاراگراف بیشتر از یک جمله طولانی نباید وجود داشته باشد.

نکتهٔ سوم: پرهیز از کلمات دشوار

در استفاده از کلماتی که سخت خوانده می‌شوند؛ پرهیز کنید. فراموش نکنید؛ خواندن متن از داخل نمایشگر سخت‌تر از هر جای دیگری است. کلماتی که ۴ هجا یا بیشتر دارند. کلمات دشوار به حساب می‌آیند. ( این میزان برای زبان انگلیسی مطرح شده). سعی کنید در استفاده از این دسته کلمات پرهیز کنید.

البته در بعضی مواقع مطلب وبلاگ شما در مورد چیزی است که توضیح آن سخت است و یا نیاز به انتخاب واژگان تخصصی دارد. همین چند هفته پیش، مطلبی در مورد تصاویر نوشتم. مطلب من حاوی کلمات ۴ هجایی (و حتی بلندتر) بود و از این رو کلمات دشوار محسوب می‌شدند. اما هنوز هم معتقدم من در آن مطلب برای توضیح مفهوم مجبور به استفاده از آن کلمات بودم. در چنین مواردی سعی کنید جملات و پاراگراف‌های مطلب شما زیاد طولانی نشود. تا خواننده همچنان از خواندن مطلب شما لذت ببرد.

نکتهٔ چهارم: استفاده از حرفِ ربط (پیوندواژه)

با استفاده از حروفِ ربط مناسب می‌توان متن را بسیار خواناتر کرد.(به این کلمات پیوندواژه یا پیوندواژ هم گفته می‌شود.) حرف ربط به کلماتی مثل «بنابراین»، «زیرا»، «بدین‌ترتیب»، «از طرفی» یا «علاوه بر آن» گفته می‌شود. اینها مخاطب را از جمله‌ای به جملهٔ بعدی هدایت می‌کنند. این کلمات به مخاطب می‌فهمانند که در جملات بعد چه چیزی مطرح خواهد شد. اگر در حال خلاصه‌نویسی هستید. می‌توانید از واژهای «اوَّل»، «دوم»، «سوم» و الی آخر استفاده کنید. اگر در حال مقایسه هستید می‌توانید کلمات «مشابه»، «کمتر»، «بیشتر»، «مادامی که» و یا «نسبتاً» را به کار ببرید. اگر قصد نتیجه‌گیری دارید می‌توانید با نوشتن عباراتی مثل «از این رو»، «در نتیجه» و یا  «بدین سبب» مخاطب را در درک مفهوم یاری کنید.

استفاده از حرف ربط مثل ریختن سیمان بین آجر‌های متن، یعنی همان جمله‌هاست. با بکارگیری پیوندواژه‌ها رابطهٔ بین دو جمله معلوم می‌شود. در نتیجه اگر شما انواع کلمات را درست استفاده کنید و انتخاب واژگان مناسبی داشته باشید. مخاطب منظور و مفهوم مطلب را یهتر متوجه می‌شود.

نکتهٔ پنجم: ویرایش

تنوع در جملات و واژه‌ها تاثیر زیادی در جذب مخاطب دارد. یعنی لازم است بعد از نوشتن هر مطلب، کمی آن را ویرایش کنیم. باید سعی کنیم پاراگراف‌ها و جملات بلند را با مترادف‌های کوتاه‌تر جایگزین کنیم. بعضی از نویسندگان عادت دارند از چند کلماتی مثل «و» یا «همچنین» زیاد استفاده می‌کنند. با ویرایش تعدادی از این کلمات، و استفاده از «علاوه بر این» یا «نیز» می‌توان متنی جذاب و خواناتر ایجاد کرد.

و اما حرف آخر:

خلاصه حرف نویسنده در مورد نکات مهم برای وبلاگ نویسی این بود که: اگر می‌خواهید مخاطب تمام مطلب وبلاگتان را بخواند. باید تمام تلاش خود را برای خوانا و قابل‌فهم بودن آن بکنید. متن‌های بیش از حد پیچیده ننویسید. از جملات بلند پرهیز کنید و در پاراگراف‌بندی دقت لازم را داشته باشید.

منبع: Yoaset.com

 

منتشر شده در
دسته‌بندی شده در یادداشت

توسط علیرضا پورعابدین

من در این گوشه خودساخته‌ام؛ نون و ماستی دارم. روزگارم بد نیست...

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *