اگر به وبگردی هایی که میکنیم نگاهی بیاندازیم. شبکههای اجتماعی از فیسبوک و اینستاگرام گرفته تا تلگرام و دیگر پیامرسانهای موبایلی؛ بیشترین سهم استفاده از وبگردی ما را به خود اختصاص میدهند. این شبکههای اجتماعی با ارائه سریع حجم بالایی از اطلاعات ما را مجذوب خود کردهاند. این سرویسها اگر چه خوبیهای زیادی دارند. اما کیفیت و عمق اطلاعاتی که در آنها مبادله میشود. عموما بسیار پایین است. اطلاعاتی که کوتاه، سطحی و در بسیاری موارد کاذب هستند.
وبلاگها و مجلههای اینترنتی، تجربهٔ عمیق وبگردی
به طور کلّی محتوای وب فارسی، از سطح بالایی برخوردار نیست. اما جامعه اینترنتی فارسی زبانان در طول زمان توانسته گامهایی بردارد. گامهایی که منجر به ایجاد مجلههای آنلاین و وبلاگهای شخصی با محتواهای تحلیلی و عمیق شده است.
برای مثال میتوان از وبسایت یک پزشک به عنوان وبلاگی قدیمی و با کیفیت نام برد. این پایگاه که توسط علیرضا و فرانک مجیدی تاسیس و اداره میشود. رفته رفته توانسته از یک وبلاگ گام به گام به یک مجله آنلاین تبدیل شود.
وبسایتهایی مثل نارنجی (فعالیت این وبسایت به دلایل نامعلومی متوقف شده است) و زومیت نمونههایی از مجلههای آنلاین هستند که با محوریت اخبار تکنولوژی فعالیت میکنند. محتوای این سایتها بیشتر شامل مطالب ترجمه شده وبسایتهای خارجی است.
علاوه بر مجلهها که به صورت حرفهای سعی در تولید،ترجمه و انتشار محتوا دارند. اشخاصی هم به صورت انفرادی توانستهاند مطالب مفید و با کیفیتی را منتشر کنند. مطالب وبلاگهای شخصی مثل کیبرد آزاد و نیکولا، عموما نظرات و تجربیات نویسنده است. این مطالب از آن جهت که نسبت به سایر رسانهها کمتر دچار ممیزی میشوند حاوی نکات بکر و جذابی هستند. وبگردی در این وبلاگها به شما احساس کشف احساسات و چالشهای بکر جامعهٔ ایرانی را میدهد.
بخشی به نام « وبگردی » ، در تکنوکرات اضافه کردم. امیدوارم در این بخش بتوانم سایتها، سرویسها و وبلاگهای با کیفیت را معرفی کنم و موجب افزایش لذت شما از وبگردی شوم.
از خوراکخوان استفاده کنید
برای خواندن هر کدام از این وبسایتها باید به آنها سر بزنیم و معلوم نیست که آیا مطلب جدیدی منتشر کردهاند یا نه؟! از طرفی بسیاری از آدرسها را فراموش میکنیم و پس از مدتی از لیست ذهنی علاقهمندیهای ما خارج میشوند.
با استفاده از یک سرویس خوراکخوان (feed reader) میتوانید تمام وبسایتهای مورد علاقه خود را در یک جا لیست و موضوعبندی کنید. در سرویسهای خوراکخوان با انتشار مطلب جدید هر یک از وبسایتهای لیست شما، علاوه بر اعلام این موضوع؛ عنوان و متن آن مطلب نیز بسته به تنظیمات انجام شده قابل رویت خواهد بود.
این امکانات باعث خواهد شد مثل تجربهای که در شبکههای اجتماعی دارید. همه اطلاعات و اخبار را به صورت مجتمع و دستهبندی شده در یک تایملاین داشته باشید. از این به بعد هیچ مطلبی از چشم شما پنهان نخواهد ماند.
از طرفی دسترسی به محتوای سایتهای مسدود شده برای شما سادهتر خواهد بود.
معرفی یک خوراکخوان دوست داشتنی
سرویسهای آنلاین و نرمافزارهای خوراکخوان زیادی وجود دارند اما من از خوراکخوان تحت وب فیدلی (feedly) استفاده میکنم. کافی است تا وارد سایت feedly.com شده و ثبتنام کنید.
محیط کاربری فیدلی ساده و قابل حدس است. و نیاز به آموزش زیادی ندارد. اما اگر لازم دارید در مورد خوراکخوان ها و فیدلی اطلاعات بیشتری داشته باشید میتوانید مقاله راهنمای تصویری فید خوانی را در یک یک پزشک مطالعه کنید.